De Band

De bezetting van Green River bestaat uit:

Paul Vissers

Mijn eerste muziekactiviteiten vonden plaats op de lagere school in Meterik. We kregen toen in klas 5 en 6 nog les van 2 zusters (nonnen), en het was op Vrijdag altijd vaste prik dat er in koor gezongen moest worden. Stiekem vond ik dit best leuk, maar stoer vond ik het toen niet. Ik kreeg regelmatig te horen dat ik goed kon zingen en dat vond ik wel leuk. Maar je gaat naar het voortgezet onderwijs, en dan ga je niet zingen in een koor. Ik deed er helemaal niks meer aan, wat eigenlijk jammer is achteraf. Wel kreeg ik er zin in om gitaar te spelen. Dit heb ik ook opgepakt en ben gitaarlessen gaan nemen bij Stichting Muzikale Vorming te Venlo. Ik had het geluk dat ik heel goed met mijn toenmalige gitaar docent op kon schieten en ik heb veel van zijn lessen genoten en geleerd. Ik speelde thuis met de regelmaat van de klok, en probeerde er ook bij te zingen, wat trouwens in mijn opinie, moeilijker was dan ik dacht. Dus ook dit “bloedde langzaam dood” zoals ze zeggen.

Toen heb ik aan muziek een hele tijd niks gedaan dan alleen maar naar luisteren, tot ik op een avond gevraagd werd, om mee te doen aan de Zittingsavonden van carnaval. Dit was een leuke start om te laten horen wat ik kon. Een paar jaren hebben we dit gedaan met veel, heel veel plezier. Ik werd toen gevraagd als slaggitarist bij een beginnende band bij ons in het dorp. Dit greep ik met beide handen aan, en na een half jaar oefenen hadden we met de band 6th Grade een leuke setlist om te spelen, voornamelijk bluesrock en muziek uit de seventies. Na de nodige bezettingswisselingen werd dit uiteindelijk de huidige band met de naam Green River, de band waar ik met heel veel plezier als zanger en slaggitarist in speel. Lekkere muziek uit de jaren zeventig tot en met het heden, als het maar lekker en misschien bluesy klinkt.

Misschien zien we ons……

Paul


Marcel

Marcel Hermans

Na een geflopte carriere op blokfluit ben ik op mijn 11de bij de drumband in Meterik gegaan. De voorwaarde om ook met gitaar te mogen beginnen. Mijn eerste gitaar (een echte Egmond) kreeg ik via mijn broer Henk die hem voor fl.20,- van een kennis gekocht had en er zelf niets mee deed.

Op mijn 16de mijn eerste electrische gitaar (Aria ProII) gekocht. De buren helemaal gek gemaakt met mijn interpretaties van Carlos Santana, Black Sabbath, Ted Nugent en Jimi Hendrix die steeds beter bij het origineel kwamen door veel zelfstudie, want muziekles voor gitaar heb ik nooit gehad.

In de jaren '80 in diverse gelegenheidsbandjes gespeeld met de gebroeders Bos uit Meterik en tijdens de cabaretdagen van OJC Knor in het gelegenheidsbandje "De Placentas". Rock covers met eigen teksten in het dialect. Ja, toen al!

In 1993 samen met Jan Huijs gestart met Shake Before Use. De bezetting werd al snel aangevuld met Hans Nilessen en Ad Wijnhoven. Echter voor het eerste optreden was Jan alweer vertrokken en inmiddels vervangen door Pascal Hermans die in 1997 de stokjes aan Ivar Leurs overdroeg. In 2007 nog aangevuld met Peter Hoveling op toetsen. Eind 2011 het, in mijn ogen steeds kleiner wordende, vlammetje uitgeblazen waarop ik 2 weken later door Mart Poels gevraagd werd om Lambert Jansen bij het toemalige Sixth Grade te komen vervangen. Ze gevraagd zo gedaan. Op 10-11-2012 mijn eerste optreden met deze band welke we inmiddels omgedoopt hadden tot Green River, geinspireerd om het gelijknamige nummer van CCR.

Verder speel ik vrijwel elk jaar in het combo van Percussion Ensemble Meterik t.b.v. de Percussion Proms concerten of de verplichte concoursen elke 2 of 3 jaar. Zeer leerzame projecten voor mijn eigen ontwikkeling als gitarist. Grappig om op deze manier weer samen te spelen met de drumband waar ik tot 1994 als slagwerker deel van uit heb gemaakt.

See you soon!


Maurice van Dijk

Mijn eerste muzikale activiteiten waren pianoles en de lessen bij de Lottumse harmonie. De pianoles heb ik vol gehouden van mijn 8e tot mijn 13e. Bij de harmonie speelde ik klarinet, bepaald niet mijn favoriete instrument, dus dat hield ik op mijn 14e ook voor gezien.

Ondertussen had ik een spaanse gitaar gekregen van de Sint. Daar zat ik driftig op te pielen. Toen al hoofdzakelijk de baspartijen.

Omdat ik ben opgegroeid in rozendorp Lottum en er dus volop zakgeld te verdienen viel, kocht ik al snel een echte basgitaar. Samen met mijn broer Chyriel (toen nog als zanger) vormden we de band Mobies Dick waarmee we ons eerste optreden hadden op de "plakfuif 1988" van de kwekers waar we werkten. Deze wanstaltige band heeft enkele jaren bestaan. Daarna werd ik gevraagd voor de metal/hardcoreband Cyanide uit Horst. Toen deze stopte ben ik samen met mijn broer (dit maal op drums) een nieuwe band in Lottum begonnen: Desert Dust. We speelden toen ook bluesrock, vergelijkbaar met wat Green River nu doet. Halverwege de jaren 90 waren we daar binnen en buiten Lottum vrij bekend en succesvol mee. Op een gegeven moment was de koek op, en enkele leden zijn verder gegaan in oa Bastards, Stoere Patsers en Bones. Ikzelf had vanwege mijn werk helaas geen tijd meer om hier aan mee te doen. Ook was ik ondertussen verhuisd naar Meterik.

Tot aan een reünie optreden van Desert Dust in 2006 had ik mijn basgitaar zelfs amper meer gebruikt. wel mijn trouwe spaanse gitaar die nog steeds in de kamer staat.

Daarna begon het weer te kriebelen en nam ik de bas weer vaker ter hand, ik wist dat er een bandje bestond in Meterik, maar had geen idee wie erbij zaten. Toen ik toevallig hoorde dat Paul er ook bij zat en dat ze ook nog een bassist nodig hadden was het snel geregeld. Voor de auditie kreeg ik een cd'tje met 15 nummers en de vraag om er binnen twee dagen minsten twee van in te studeren.

Hoezo twee? gewoon allemaal!. Vanaf dat moment was ik de bassist.


Marc Keijsers

Mijn naam is Marc Keijsers, Kom uit D'n Hegelsum en doe Donald Du.......

Mijn roots, de innige binding met drumsticks (niet van kip, maar van hout) zal zo ongeveer halverwege de jaren tachtig zijn geweest. Drumstelleke gekocht, thuis opgezet in de champignonkelders en vaders over de rooie. Na enkele jaren met een pak shag achter het drumstelleke door te hebben gebracht, vond mijn broer het toch verstandiger dat ik ging stoppen met roken en tijd ging reserveren voor te sporten. Drumstelleke verkocht en drummen vergeten.

Echter na meer als 25 jaar sloeg de midlife crisis genadeloos toe. Weer drumstel gekocht en fanatiek weer gaan drummen. Na aansluiting te hebben gezocht bij meerdere bands kwam ik de gasten van Green-River tegen. Repertoire : oke. Oefenhok : oke. Bandleden : oke. Na een half jaartje het repertoire doorgespit te hebben de planken op. Leuk leuk leuk. Mijn doel is lekkere muziek te maken en lekker optreden. Niet zo heel veel ervaring, maar de lol maakt veel goed !

See you !