Historie

Een eerste begin wordt gemaakt in het voorjaar van 2011. Enkele muzikanten uit Meterik en omgeving besluiten samen een band te beginnen. Na de nodige bezettingswisselingen en audities staat er zomer 2011 een stabiele line-up bestaande uit zes personen. Er wordt flink gerepeteerd en in Oktober volgt een eerste, prima optreden samen met Herriot. De band heeft inmiddels ook een naam: Sixth Grade.

Kort hierna besluiten de zanger en de sologitarist echter om de band te verlaten.

Dit werpt de achterblijvers natuurlijk weer een eindje terug. Een nieuwe gitarist is in de persoon van Marcel Hermans snel gevonden. Het zoeken naar een nieuwe zanger levert meer problemen op. Gelukkig blijken beide gitaristen ook aardig te kunnen zingen. Zij nemen nu gezamenlijk de lead zang voor hun rekening.

Dit voelt als een nieuw begin; de helft van het repertoire wordt geschrapt, en er worden nieuwe songs bij gezocht. Ook vindt men de oude naam niet meer bij de band passen. Er moet een nieuwe naam komen, dat wordt uiteindelijk Green River.

In de eveneens vernieuwde oefenruimte wordt hard gewerkt en in November 2012 is de band weer klaar om zich te laten zien en horen. Er wordt een optreden gegeven in Cel 3 in America.

De mix van oude en nieuwe blues, rock en poprock covernummer wordt door het publiek enthousiast ontvangen.

Medio 2013 stapt de drummer op en is er een vacature voor Marc Keijsers die zich op hoog tempo inwerkt in het hele repertoir. Green River is er nu echt klaar voor en gaat in deze bezetting voor de eerste keer op de buhne bij De Buun op 14 december 2013.

Kortom: goede Blues moet eerst een lijdensweg gaan!