De Band

Maurice van Dijk

Mijn eerste muzikale activiteiten waren pianoles en de lessen bij de Lottumse harmonie. De pianoles heb ik vol gehouden van mijn 8e tot mijn 13e. Bij de harmonie speelde ik klarinet, bepaald niet mijn favoriete instrument, dus dat hield ik op mijn 14e ook voor gezien.

Ondertussen had ik een spaanse gitaar gekregen van de Sint. Daar zat ik driftig op te pielen. Toen al hoofdzakelijk de baspartijen.

Omdat ik ben opgegroeid in rozendorp Lottum en er dus volop zakgeld te verdienen viel, kocht ik al snel een echte basgitaar. Samen met mijn broer Chyriel (toen nog als zanger) vormden we de band Mobies Dick waarmee we ons eerste optreden hadden op de "plakfuif 1988" van de kwekers waar we werkten. Deze wanstaltige band heeft enkele jaren bestaan. Daarna werd ik gevraagd voor de metal/hardcoreband Cyanide uit Horst. Toen deze stopte ben ik samen met mijn broer (dit maal op drums) een nieuwe band in Lottum begonnen: Desert Dust. We speelden toen ook bluesrock, vergelijkbaar met wat Green River nu doet. Halverwege de jaren 90 waren we daar binnen en buiten Lottum vrij bekend en succesvol mee. Op een gegeven moment was de koek op, en enkele leden zijn verder gegaan in oa Bastards, Stoere Patsers en Bones. Ikzelf had vanwege mijn werk helaas geen tijd meer om hier aan mee te doen. Ook was ik ondertussen verhuisd naar Meterik.

Tot aan een re√ľnie optreden van Desert Dust in 2006 had ik mijn basgitaar zelfs amper meer gebruikt. wel mijn trouwe spaanse gitaar die nog steeds in de kamer staat.

Daarna begon het weer te kriebelen en nam ik de bas weer vaker ter hand, ik wist dat er een bandje bestond in Meterik, maar had geen idee wie erbij zaten. Toen ik toevallig hoorde dat Paul er ook bij zat en dat ze ook nog een bassist nodig hadden was het snel geregeld. Voor de auditie kreeg ik een cd'tje met 15 nummers en de vraag om er binnen twee dagen minsten twee van in te studeren.

Hoezo twee? gewoon allemaal!. Vanaf dat moment was ik de bassist.