De Band

Marcel

Marcel Hermans

Na een geflopte carriere op blokfluit ben ik op mijn 11de bij de drumband in Meterik gegaan. De voorwaarde om ook met gitaar te mogen beginnen. Mijn eerste gitaar (een echte Egmond) kreeg ik via mijn broer Henk die hem voor fl.20,- van een kennis gekocht had en er zelf niets mee deed.

Op mijn 16de mijn eerste electrische gitaar (Aria ProII) gekocht. De buren helemaal gek gemaakt met mijn interpretaties van Carlos Santana, Black Sabbath, Ted Nugent en Jimi Hendrix die steeds beter bij het origineel kwamen door veel zelfstudie, want muziekles voor gitaar heb ik nooit gehad.

In de jaren '80 in diverse gelegenheidsbandjes gespeeld met de gebroeders Bos uit Meterik en tijdens de cabaretdagen van OJC Knor in het gelegenheidsbandje "De Placentas". Rock covers met eigen teksten in het dialect. Ja, toen al!

In 1993 samen met Jan Huijs gestart met Shake Before Use. De bezetting werd al snel aangevuld met Hans Nilessen en Ad Wijnhoven. Echter voor het eerste optreden was Jan alweer vertrokken en inmiddels vervangen door Pascal Hermans die in 1997 de stokjes aan Ivar Leurs overdroeg. In 2007 nog aangevuld met Peter Hoveling op toetsen. Eind 2011 het, in mijn ogen steeds kleiner wordende, vlammetje uitgeblazen waarop ik 2 weken later door Mart Poels gevraagd werd om Lambert Jansen bij het toemalige Sixth Grade te komen vervangen. Ze gevraagd zo gedaan. Op 10-11-2012 mijn eerste optreden met deze band welke we inmiddels omgedoopt hadden tot Green River, geinspireerd om het gelijknamige nummer van CCR.

Verder speel ik vrijwel elk jaar in het combo van Percussion Ensemble Meterik t.b.v. de Percussion Proms concerten of de verplichte concoursen elke 2 of 3 jaar. Zeer leerzame projecten voor mijn eigen ontwikkeling als gitarist. Grappig om op deze manier weer samen te spelen met de drumband waar ik tot 1994 als slagwerker deel van uit heb gemaakt.

See you soon!